Emner

Om ASKHOLM

Askholm ligger på Sluseholmen, som er en halvø i Sydhavnen, hvor kanaler frem for veje adskiller bygningerne fra hinanden. Bydelen er kendetegnet ved at have blandede lejerforhold, hvor ejere og lejere bor side om side i en blanding af almene og private boliger.

Askholm består af 69 lejeboliger beliggende Dexter Gordons Vej 1-5, Sluseholmen 37-39, Thad Jones Vej 2-4, 2450 København SV.

Lejlighederne er fordelt på 20 forskellige indretninger, således at dagslyset udnyttes optimalt. De fleste af lejlighederne er indrettet med 2-3 værelser og køkken-alrum, og alle lejligheder har altan eller terrasse. Bebyggelsen er opført som en del af karré omkring et lukket gårdrum.

Der er dørtelefon, parkeringskælder, et beboerlokale med plads til ca. 40 personer, som kan lejes til private arrangementer samt et gæsteværelse, som kan lejes, hvis man mangler plads til en ekstra gæst.

Ejendommen er opført i 2008 af SAB (Samvirkende Boligselskaber), som har indgået administrationsaftale med KAB (Københavns Almindelige Boligselskab), som står for udlejningen og driften af ejendommen.

Du kan finde mere information på SAB's egen side her: SAB

Organisation

Boligafdelingen SAB Askholm, som du bor i, indgår i en samlet organisation, som ser således ud:

Samvirkende Boligselskaber (SAB) ejer den afdeling, som du bor i. Børnehuset Sluseholmen er en kommunal vuggestue for 65 børn i alderen 0-3 år. Askholms almen afdeling og Børnehuset Sluseholmen udgør en Ejerlejlighed kaldet Askholm II. Herudover er der i Askholm 69 ejerlejligheder (Askholm I).

Beboerne i Askholm har, uden for vuggestuens åbningstid, ret til at benytte vuggestuens legeplads. Daginstitutionens legeplads kan uden for institutionens åbningstid anvendes af ejendommens beboere, men det er Københavns Almindelige Boligselskab (KAB), som står for administrationen (dvs. udlejning og den daglige drift) af ejendommen.

Mellem ejerforeningen Askholm og lejerafdelingen (SAB) er der etableret et fælles gårdlaug, som har ansvaret for driften og vedligeholdelsen af gården og parkeringskælderen.

Endvidere er vi medlem af Grundejerforeningen Sluseholmen Nord, som har ansvaret for miljøstationen, fortove, kloakker, veje og kanaler samt udlejningen af bådpladser m.m. på Sluseholmen.

Gårdlauget Askholm

Gårdlauget er etableret mellem boligafdelingen Askholm og lejerforeningen Askholm.

Der afholdes en årlig generalforsamling i april/maj måned.

Gårdlauget har ansvaret for rengøringen og vedligeholdelsen af gården og parkeringskælderen.

Værksted

I parkeringskælderen findes også et fællesværksted, som alle beboere kan gøre brug af.
Du kan læse mere om værkstedet her: Læs mere

Links

Gårdlauget har sin egen hjemmeside: Gårdlauget Askholm
og kan kontaktes via mail: bestyrelsen@gaardlauget-askholm.dk

Grundejerforeningen

Boligforeningen er medlem af Grundejerforeningen Sluseholmen.

Grundejerforeningen en forening, der varetager fælles interesser, anliggender, rettigheder og forpligtelser for ejer- og lejerforeningerne Birkholm, Fyrholm, Bøgholm, Lindholm, Egholm, Askholm, Kidholm, Hjortholm, Metropolis, samt Valby Bådeklub og Husbådeforeningen og står for bl.a. udlejning af bådpladser.

Du kan på dette link finde nærmere oplysninger om grundejerforeningens virke m.m.

Links

www.gfsluseholmen.dk

Beboerlokale & Gæsteværelse

Askholm råder over et beboerlokale med tilhørende køkken og toiletter, som er godkendt til ca. 40-45 personer. Beboerlokalet er forsynet med AV-projektor og musikanlæg, borde og stole. I køkkenet er der køleskab, fryser, gaskomfur og opvaskemaskine samt service og køkkeninventar m.m. Der er to toiletter i tilknytning til beboerlokalet.

Endvidere et gæsteværelse med dobbeltseng, skrivebord, cafebord, tre stole samt toilet (ikke bad) og garderobe. Du skal selv medbringe sengelinned og håndklæder.

Beboerlokalet og gæsteværelset er beliggende på Thad Jones Vej 2, 2450 København SV.

UDLEJNING

Leje af beboerlokale og gæsteværelse sker ved henvendelse til ejendomskontoret via e-mail: sc-vanloese@kab-bolig.dk

Vær opmærksom på, at reservation af lokalet først kan bekræftes, når KAB har modtaget indbetalingen. Leje skal være betalt senest 5 dage efter reservationen, ellers bortfalder reservationen.

Lejen er baseret på, at du afleverer lokalerne rydeligt og rengjort.